Bolhe in klopi... vse to so nevšečnosti, ki z lepšimi in toplejšimi dnevi vse pogosteje prežijo na naše nič hudega sluteče kosmate ljubljenčke.

Bolhe so pri hišnih ljubljencih najpogostejši zunanji zajedavci

Aktivne so vse leto in so pogosto vzrok za kožne težave psov in mačk. Poleg tega, da s svojo slino povzročajo neznosno srbenje, prenašajo tudi nekatere bakterijske bolezni, ki so nevarne tako za živali kot za ljudi. Zato je nujno, da svojega ljubljenčka 1-krat mesečno zaščitimo z učinkovitim zdravilom v obliki ampule, ki se nanese na kožo. Le tako bomo dosegli ustrezno zaščito pred temi drobnimi bitji. Zdravilo deluje tako na odrasle bolhe kot na razvojne oblike teh živali.

Tudi pred klopi je redna zaščita izrednega pomena,

saj psi naravnost uživajo na sprehodih, kjer v podrastju na njih prežijo nevarni klopi. Te živalce prenašajo različne virusne, bakterijske in druge bolezni, zato morate prav tako poskrbeti, da kosmatince ustrezno zaščitite.

Psu vedno odstranite klopa takoj, ko ga opazite!

Izpuliti ga morate z glavo vred, sicer se psu naredi absces, če ostanejo v koži ustni deli klopa. V veliko pomoč pri pravilnem odstranjevanju klopa vam bo posebna pinceta, ki učinkovito iztakne klopa, ne da bi pri tem glavica klopa ostala pod kožo.