Magistralni izdelki

Magistralni izdelki običajno ne vsebujejo dodanih konzervansov, stabilizatorjev in barvil. Zaradi tega so pacientu bolj prijazni, hkrati pa zahtevajo strožje pogoje shranjevanja in rokovanja. Prav zato pa je njihov rok uporabnosti krajši.

Izdelujemo magistralne pripravke, ki so narejeni sproti in za točno določenega obiskovalca.

Za naročilo se lahko dogovorimo preko telefonske številke 01 724 45 82.

V nadaljevanju si lahko ogledate najpomembnejše izdelke, ki jih pripravljamo:

 10% Olivno olje v belobazi, 200ml

Je krema, ki jo zdravniki največkrat predpišejo za nego razdražene suhe in občutljive kože. Primerna je za vlaženje kože pri različnih težavah, od alergij in dermatitisov do suhe kože pri diabetičnem stopalu. Ker je brez dišav in vsebuje le visoko prečiščene sestavine, jo praktično vsaka koža dobro prenaša.

 Kakavovo maslo z olivnim oljem, 200g

Kombinacija teh dveh olj kožo neguje, vlaži in regenerira. Kakavovo maslo z olivnim oljem je zelo priporočljivo v poletnem času, ko smo bolj izpostavljeni sončnim žarkom. Kombinacija vsebuje veliko antioksidantov, predvsem vitamina E, za katerega je znano, da pomirja opečeno kožo. Antioksidativno delovanje poskrbi, da si suha koža hitreje in lažje opomore, hkrati pa je zaščitena tudi pred delovanjem prostih radikalov. Kombinacija je idealna za nego kože po sončenju ali zvečer po tuširanju, saj koži nudi dolgotrajno navlaženost, nahranjenost, mehkost in prožnost.

 Dnevna vitaminska krema, 70ml

Kombinacija vode, eucerola in lanolina kožo mehča, vlaži in regenerira. Kremi je dodano mandljevo olje, ki je primerno za vse tipe kože. Koži daje občutek mehkobe in jo dodatno vlaži. Dodani vitamin E deluje kot antioksidant, v koži zadrži več vlage, koža je posledično bolj napeta in zdrava. Eterično olje pomaranče da kremi svež in prijeten vonj, obenem pa v koži spodbuja obnovo zgornjih plasti kože.

2% Minoksidil raztopina za lasišče, 100ml

2% minoksidil raztopina je zdravilo za zdravljenje moške plešavosti. Njeno učinkovitost so potrdile različne študije.

Za moško plešavost oz. androgeno alopecijo je značilno povečano izpadanje las. Raztopina ustavi prekomerno izpadanje las in vzpodbudi ponovno rast las. Čeprav pojav imenujemo moška plešavost, lahko doleti tudi ženske.

Raztopina morate redno (zjutraj in zvečer) vtirati v suho in zdravo lasišče. Po nanašanju si umijte roke in poskrbite, da zdravilo ne pride v stik z očmi ali usti. Prvi rezultati se navadno pokažejo po 3-6  mesecih. Raztopino morate uporabljati daljše obdobje, definitivni rezultati zdravljenja se ocenjujejo po letu dni.

Kapljice proti krčem, 65g

Naše »virske« kapljice proti krčem za dojenčke so pripravljene iz enostavnega sirupa in eteričnega olja kumine. Učinkovine v kumini povzročijo iztis zraka iz želodca in pospešitev želodčnega izločanja. Posledica je večja gibljivost črevesja. Kumina je varna zdravilna rastlina, saj kljub dolgi zgodovini uporabe ne poznamo neželenih učinkov ali drugih nevarnosti. Kapljice ne vsebujejo konzervansov, saj vsebujejo visok delež sladkorja, ki preprečuje razvoj mikroorganizmov.